keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Vaatetta välilläKesä tulee ja pojalla ei ole olleskaan kesähousuja joten tuumasta toimeen!

Mietin pitkään minkämallisia housuja tekisin ja millä kaavalla ja meinasi jäädä koko housut tämän takia tekemättä. Tykkään ommella mutta kaikenmaailman kaavojen piirtäminen ja kokeileminen ja mittaileminen on ihan ällöttävää touhua. Vaippoja on kiva tehdä kun voi vaan surruutella samalla hyväksi todetulla kaavalla! Lopulta päätinkin sitten pätkäistä hyväksi todetun 74cm kaavan lahkeet poikki ja leventää hitusen lahkeista ja sillä hyvä.

Tuon sähkönsinisen velourin tilasin aikoinaan Kestovaippakaupasta enkä tykännyt väristä livenä sitten yhtään! Täydellinen kaavantestauskangas siis! Mustan resorin kanssa tästä tuli kuitenkin tosi kivat housut!
Safarijoustiksesta syntyi toiset housut ruskean resorin kanssa. Tämäkin kangas Kestovaippakaupassa ja tässäkin kankaan huonohko painojälki häiritsi kankaana mutta housut on tosi kivat! Seuraavaksi voisi kokeilla vastaavia housuja kuminauhallisilla lahkeensuilla. Toisaalta totesin että nämä housut saattavat mennä tytölle syksyllä ihan tällaisenaan vaikka vyötäröltä toki ovat vähän löysät niin lahkeiden pituus riittää. :)
Näitä olisi surautellut lisääkin mutta koska ompelin aamulla käyttäjän vielä nukkuessa en päässyt testaamaan enkä uskaltanut testaamatta tehdä enempää.

Sitten ompelin läjän neliöpipoja. Tuossa safarissa kokeilin kaksoisneulaa mutta säädöt oli ihan persiillään joten reunasta tuli tuommoinen aaltoileva ja kova. :/ Tytölle tuosta tuli kuitenkin tosi kiva lierihattu joten surautin tahallani toisen samanmoisen ystävän tytölle. :D


Tähän kummipojalle ommeltuun settiin tilattiin kangas Royaltuotteelta jo hyvän aikaa sitten ja vihdoin ehdittiin nämä ompelemaan! Käyttäjä on 98cm kokoa oleva poika. Polvihousujen kaava sama kuin edellä mutta lahkeita pidennettiin muutama sentti. Paidan kaava on törkeästi kopioitu Me&i:n 98/104cm t-paidasta.

1 kommentti:

  1. Kivoja vaatteita :)
    Ja hauska, että epäonnisesta reunasta tulikin kiva lieripipo :)

    VastaaPoista