maanantai 5. joulukuuta 2011

Pukinkonttiin ja omille muksuille

Kuopus nukkuu niin mahtavia päikkäreitä aamupäivällä, esikoinen nautiskelee telkkarin antimista ja mieskin pysynyt poissa tieltä että olen ehtinyt joka päivä ompelemaan! Mahtavaa!

Nämä tähtipöksyt sujahtavat pukinkonttiin. Kaava vapaalla kädellä piirretty ja kasvuvaraa pitäisi löytyä! Koko arviolta 116cm ja kangas Hahtuvahullulta tilattu. Ekat tekemäni velourlegginsit omalle tytölle. Kaava sama kuin noissa tähtihousuissa tai siis vapaasti siitä piirretty. Näitä pitää tehdä lisää noiden tekemieni tunikoiden kavereiksi. :)

Liivimekko kokoa 86cm joululahjaksi. Velour Tiritomista ja vuori n. puoleenväliin violettia interlockia. Nepit pitää vielä muistaa napata kiinni! Tämä onnistui jo ihan hyvin mutta täytyy sanoa että tämä kangas tippuu kokoajan mun suosikkilistalla alaspäin. Tuo kuvio nyt vaan on sellainen että jos yrittää kohdistaa edes jotenkin niin että vaatteessa on muutakin kuin violettia ja pari elukkaa reunoilla niin tätä menee paljon hukkaan! Vielä tätä onneksi jäi niin saa omalle tytsälle jotain isompaakin tehtyä.

Ja viimeisimpänä kettuja Saksan kimpan kankaista. Ihania! Pojan paita on tehty samalla hyväksi todetulla kaavalla kuin miljoona edellistäkin ja tytön tunikan kaava on sitten tunikakaavakokeilu numero ööö 5? Laitoin taas kaavan ihan uusiksi ja nyt on hyvä! Velourisiin joutuu kyllä vähän isontaa kaulusta että mahtuu kuuppa läpi ilman mitään neppejä ja nappeja. Paidan koko ehkä 104cm ja tunikan voisi olla vaikka 80cm, käyttäjä himpan alle 70cm ja mukavan reilu tämä on.

Lisäksi ompelin tuttiketjun tytölle ja korjasin toisen mutta esikoinen hävitti totaalisesti kummankin että se niistä sitten.

Seuraavaksi tartun härkää sarvista ja ompelen vetoketjun! Lupasin ittelleni että tilaan yhtä kangasta vain jos uskallan siitä ommella vetskarillisen hupparin... Sitä voidaan joutua odottelemaan vielä vuosikin mutta jos harjoittelisi jonkinlaisilla pussukoilla ensin. :) Sukuparka ihmeissään kun eivät jouluksi saakaan multa jokavuotisia villasukkia lahjaksi mutta neulominen on vaan aivan mahdotonta noiden kersojen kanssa. Kerran perseensä sohvalle iskee niin kaksi paviaania on sata varmaan sylissä/nilkassa niin neulo siinä sitten. Ompelu on niin paljon nopeempaa että onnistuu siinä sivussa.

3 kommenttia:

 1. tosi kivan näköisiä vaatteita :) tuo on totta, että ompelu on nopeampaa, mutta tykkään siitä, että neuleen ja virkkutyön voi laittaa syrjään aika nopeastikin, jos niikseen tulee. Ja toinen juttu, että käytän myös automatkat hyödyksi ;)siis tietysti silloin, kun mies ajaa :)

  VastaaPoista
 2. Höh, mie kun luulin olevani jo lukijasi, mutta en sitten ollutkaan. Nyt oon! :) Ompeluelämän kautta tänne pujahdin :)

  Ihania vaatteita :) Nuo tähtipöksyt ovat kyllä tosi hienot!

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa Maisku! Ja kiitokset Suvi. Ehdin minä tälle joululle ne yhdet säärystimet ja kaksi frillaa tehdä mutta aika vähän siis kun yleensä tulee surruuteltua noin kymmenet sukat...

  VastaaPoista