sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Aamun ompeluksia
Aamutuimaan kun herää niin kaikki aika pitää käyttää hyödyksi. :) Tässäpä siis paita Ukolle ja paita ja housut vauvalle. Tai piti olla. Nuo housut on kyllä iiiihan liian isot vauvalle kun taitavat mahtua vielä Ukollekin. Noh, kasvaahan nuo lapset ja kangasta riittää joten ensi kerralla sitten pienennetään kaavaa. Muuten olen oikein tyytyväinen näihin.

Kuvassa salama vähän vääristää värejä mutta tässä siis Bellapuulta tilatusta Metsolan mustasta autojoustiksesta paita pojalle, koko noin 92/98cm ja kaava hyväksi havaittu oma viritys. Kaulus ja kaikki onnistui ihan nappiin.


Tämä on Tiritomilta tilatusta oogabooga velourista ommeltu pikkuinen paita. Kaava on muka 80cm kokoinen mutta ihan älyttömän pieni ja kun vielä ilman saumavaroja ompelin niin todellinen koko lienee 62cm. Kaulus on vähän leveä mutta meneepähän mukavasti pään yli kun en jaksanut mitään nappeja tai neppejä ommella. Uskomatonta miten pienestä määrästä kangasta tällaisen voi tehdä, kangasta meni arviolta 52x52cm eli jos on vähänkin höllällä kädellä leikattu vaippapala niin pikkupaita syntyisi siitäkin!

Sitten vielä nämä Eurokankaan limestä velourista valmistuneet housut. Kaava oli 62cm mitä kyllä muokkasin leventäen mutta todellinen koko on kyllä isompi mitä näistä tuli... Muuten ihan hyvin onnistui ompelu ja näitä on niin helppo tehdä että jos vaan suinkin saan vähän aikaa niin illalla surautan muutamat lisää. Tosin mun piti kyllä tänään pakata se sairaalakassi vihdoin ja viimein mutta tuskin tämä tänään vielä syntyy joten ehdin huomennakin! ;)

1 kommentti:

  1. hienoja vaatteita. Mulla oottelee toi autokangas vielä ompelijaansa :)

    VastaaPoista